קיש פטריות וגבינות קל ומדהים, שיתאים להגשה בכל אירוח: ארוחת חג חלבית, נשנוש גבינות ויין עם חברים טובים, שולחן הורים ביום הולדת ועוד. הטיפ החשוב ביותר לגבי הקיש הזה: השתמשו אך ורק בפטריות טריות. אל תתפתו לשימורים, זה פשוט לא יוצא אותו הדבר. והטיפ השני: גוונו עם גבינות קשות. אפשר להסתפק רק בגבינה צהובה ומעט פטה, אבל כמעט כל שאריות הגבינות הקשות שנותרו לכם במקרר ישדרגו את טעמו של הקיש הזה.
מצרכים דרושים
לבצק
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כוס שמן או 100 ג' חמאה
- 1 ביצה
- 1/3 כוס מים
למלית
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 2 סלסלאות פטריות שמפיניון טריות
- 3 ביצים
- כוס חלב
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 50 גרם גבינת פטה כבשים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מכינים את הבצק – מערבבים היטב את כל חומרי הבצק ומרדדים בתבנית משומנת.
- אופים את הבצק כ- 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים, ומתחילים בהכנת המלית.
- מטגנים את הבצלים עד שיזהיבו ומוסיפים את הפטריות. מסירים מן האש ומצננים מעט.
- מערבבים את הפטריות והבצלים עם הביצים, החלב והגבינות, ושופכים את המלית לתוך התבנית.
- אופים כחצי שעה, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
- מגישים לצד סלט רענן.
* * *
חנות האינטרנט Party in a Box משווקת מגוון רחב של ציוד ואביזרים לימי הולדת ומסיבות נושא: כלים חד פעמיים, קישוטים מרהיבים, אביזרי הפעלה, פרסים, מוצרי עוגות וקאפקייקס ועוד.