Home / מתכונים / קדירת פילה מדומה וירקות שורש

קדירת פילה מדומה וירקות שורש

טוב, השם נשמע קצת כמו תבשיל מקצועי של שפים, אבל הקדירה המושלמת הזו רחוקה מכם מרחק 30 דקות עבודה ו-3 שעות המתנה. קדירה שהיא מעדן של פילה מדומה על מצע של כל הטוב שיש לאמא אדמה להציע: בצלים, תפוחי אדמה, גזרים, עלי סלרי, פטריות ועוד ועוד. ביס ממנה לצד כוס יין אדום היא חוויה קולינרית מופלאה. שלל טעמיהם של ירקות השורש נימוחים בפה, והפילה עסיסי כל כך… פשוט וכל כך טעים.

מצרכים דרושים

  • 1.5 ק"ג פילה מדומה
  • 1 בצל לבן חתוך לפלחים
  • 1 בצל סגול חתוך לפלחים
  • 2 פלפל שאטה
  • 1 בטטה חתוכה לפלחים
  • 2 גזרים
  • 2 זוקיני
  • ראש שום מקולף
  • 7 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפלחים
  • 10 פיטריות שמפניון טריות
  • 3 עלי סלרי
  • חופן שעועית ירוקה
  • עלי דפנה
  • כוס יין אדום (אחת לקדירה, ואחת לכם)
  • שמן זית
  • רוזמרין
  • סיר/קדירה גדול/ה (המתאימים לבישול על כיריים ובתוך תנור)

הערות:

  • את הפילה המדומה אפשר להחליף בבשר צלעות (ללא עצם) או באסאדו.
  • מגוון הירקות הרחב במתכון הוא בגדר המלצה. ניתן להשתמש גם ב-4-5 סוגים שיש לכם בבית או להוסיף ירקות שאתם אוהבים.

אופן ההכנה

  1. מניחים את הקדירה על הכיריים, מוסיפים שמן זית ומביאים לרתיחה, מניחים את הבשר בקדירה וצורבים (סוגרים) אותו מכל כיוון ע"י טיגון קל.
  2. מסירים את הבשר מהקדירה, מוסיפים מעט שמן זית במידת הצורך, ומכניסים קודם את הבצלים, ולאחר מכן את שאר הירקות ועלי הדפנה לטיגון קל.
  3. מוסיפים כוס יין אדום, מערבבים ומבשלים את הירקות עד לרתיחה. מסירים מהכיריים.
  4. מוסיפים לקדירה את נתח הפילה, זורים רוזמרין ומכניסים את התבשיל לתנור שחומם ל-160 מעלות.
  5. מבשלים כ- 3 שעות, מגישים ומתענגים.
קדירת פילה מדומה וירקות שורש
———-
קדירת פילה מדומה וירקות שורש
———-
בישל וצילם בכישרון רב: איציק בן עזרא, בעלי האלוף!
———-

* * *

חנות האינטרנט Party in a Box משווקת מגוון רחב של ציוד ואביזרים לימי הולדת ומסיבות נושא: כלים חד פעמיים, קישוטים מרהיבים, אביזרי הפעלה, פרסים, מוצרי עוגות וקאפקייקס ועוד

קחו אותי ל Party in a Box

בדוק גם...

עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים אוורירית מדהימה

השבוע, במהלך פיקניק עם חברים, שלפה חברתי היקרה עוגת תפוזים בחושה שאת טעמה אני יכולה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.