Home / מתכונים / עוגת שמנת עם פירורים

עוגת שמנת עם פירורים

עוגת השבועות שלי היא עוגת שמנת ופירורים: מתקתקה, רכה ובעלת פירורים פריכים שפשוט נימוחים בפה. אז לכבוד החג הקרב ובא, אני מניחה כאן את מתכון עוגת שמנת ופירורים עליה גדלתי (ותודה רבה לך, אמא ציפי!).

חומרים דרושים

לבצק העוגה והפירורים
180 ג' חמאה
3 כוסות קמח
1 אבקת וניל
1 אבקת אפייה
2 ביצים
3 כפות סוכר

למלית
70 ג' חמאה
1 כוס סוכר
1 אבקת וניל
2 ביצים
3 שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק ל- 2 חצאים – חצי אחד ישמש כבסיס לעוגה, והחצי השני לפירורים.
  3. לתחתית העוגה – משמנים את תבנית העוגה, מרדדים בתוכה את הבצק ומהדקים בדפנות.
  4. לפירורים – מרדדים את הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בחום של 180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד לקבלת בצק זהוב. מצננים.
  6. מפוררים בידיים את הבצק האפוי, עד לקבלת פירורים.
  7. מקציפים את כל מרכיבי המלית לפי הסדר.
  8. שופכים את המלית על תחתית הבצק הפריכה.
  9. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל המלית.
  10. מקררים עד להתייצבות העוגה, ומגישים!
עוגת שמנת עם פירוריםצילום: יוסי סילס. מקור: YNET
קחו אותי ל Party in a Box

בדוק גם...

עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים אוורירית מדהימה

השבוע, במהלך פיקניק עם חברים, שלפה חברתי היקרה עוגת תפוזים בחושה שאת טעמה אני יכולה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.