Home / מתכונים / סלט אנטיפסטי מושלם

סלט אנטיפסטי מושלם

סלט אנטיפסטי הוא תוספת עשירה, בריאה וטעימה לכל מסיבה. במקור מדובר בסלט ירקות קלויים המוגש עם גבינה בולגרית, אבל ניתן להגישו כמו שהוא וכך להתאימו גם לארוחה בשרית. כדי להכין את הסלט הזה לא צריך יותר מ- 10 דקות הכנה פלוס כחצי שעת תנור. בנוסף לכך, הוא אינו דורש היערכות מוקדמת עם פרודוקטים מיוחדים: כל ירק שתזרקו לתבנית יתרום לצבעו ולטעמו. אז קבלו המתכון שלי לסלט אנטיפסטי שנחטף כמה דקות אחרי ההגשה.

חומרים דרושים

לא יכולתי להתאפק ופשוט ציינתי את כל הירקות בהם השתמשתי בשלב זה או אחר, אבל חשוב להדגיש שאין צורך להשתמש בכולם! ייצא לכם אחלה סלט גם אם תשתמשו ב- 5-6 סוגי ירקות בלבד.

  • 2 פלפלים ב- 2 צבעים (בשביל הצבע!)
  • 2 קישוטים
  • 1 בטטה גדולה
  • 1 שומר גדול
  • 2 בצלים
  • 3 גזרים
  • 1/2 כרובית
  • 1/2 חציל
  • 1 פרסה
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית בזיליקום
  • מעט רוזמרין
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 250 מעלות.
  2. חותכים את הירקות לרצועות ו/או חתיכות בעוביים שונים – ירקות שמתרככים מהר (כגון קישואים, בטטות וחצילים) חותכים לרצועות עבות, ירקות שמתררכים לאט חותכים לרצועות דקות יותר.
  3. מניחים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מתבלים עם שמן זית, חומץ בלסמי, בזיליקום, רוזמרין, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  5. מכניסים לתנור למשך 30-35 דקות.
  6. מוציאים ומתחילים לכרסם.

 

%image_alt%מקור התמונה: Taste
קחו אותי ל Party in a Box

בדוק גם...

עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים אוורירית מדהימה

השבוע, במהלך פיקניק עם חברים, שלפה חברתי היקרה עוגת תפוזים בחושה שאת טעמה אני יכולה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.