Home / מתכונים / מעשה בשלושה מרקים מוקרמים

מעשה בשלושה מרקים מוקרמים

אין יותר מושלם מאירוח ביתי חורפי הנפתח במרק עשיר וקטיפתי כמנה ראשונה. לכבוד בואו של הסתיו, קיבצנו עבורכם 3 מתכונים של מרקים מוקרמים שיחממו לכם את האירוח. כל המרקים מתאימים ל-6-8 אורחים, ומשתלבים נפלא עם קרוטונים או פרוסות באגט קלויות (כמובן!). אז קבלו את הבצל, הבטטה והעגבניה בגרסה חורפית מוקרמת!

מרק בצל מוקרם

מצרכים

  • 6 בצלים גדולים (קלופים ופרוסים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות קמח
  • 2 ליטר מים
  • כוס יין לבן יבש
  • מלח ופלפל
  • אבקת מרק בצל
  • 1 מיכל שמנת לקצפת

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל. מטגנים על אש נמוכה מאוד כרבע שעה, עד שהבצל מתרכך, מערבבים מידי פעם.
  2. מגביהים את האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  3. מוסיפים תוך כדי בחישה את היין ומקפידים שלא יהיו גושים. מבשלים כ-3 ד' על אש גבוהה תוך כדי עירבוב ומוסיפים בזרם דק את השמנת.
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות.

%image_alt%

מרק בטטה מוקרם

מצרכים

  • 1 בצל גדול
  • 3 בטטות
  • 1 תפוח אדמה
  • 4 כפות שמן
  • כף רסק
  • כף פפריקה
  • 2 כפות אבקת מרק
  • קורט סוכר
  • מלח ופלפל (רצוי גרוס)
  • מים
  • 1 מיכל שמנת לבישול

אופן ההכנה

  1. חותכים את הירקות לקוביות.
  2. מחממים את הסיר עם השמן, מוסיפים את הירקות ומטגנים כמה דקות תוך שאתם מערבבים מידי פעם.
  3. מוסיפים את הרסק,  הסוכר והתבלינים, ומכסים את הירקות במים וקצת יותר.
  4. מבשלים כ- 30 דקות או עד שכל הירקות מתרככים, טוחנים ומחזירים לסיר.
  5. בודקים סמיכות – אם המרק סמיך מידי הוסיפו קצת מים.
  6. מוסיפים את השמנת ובודקים תיבול.
  7. מומלץ להגיש עם מעט גבינה צהובה וקישוט פטרוזיליה.
%image_alt%

מרק עגבניות מוקרם

מצרכים

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות
  • 1 כרשה
  • 3 גבעולי סלרי
  • 40 גרם חמאה
  • מלח, פלפל לבן
  • 1 כפית סוכר
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 מיכל שמנת לקצפת

אופן ההכנה:

  1. חולטים את העגבניות מספר דקות במים רותחים, שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. מוציאים את הגרעינים וקוצצים את בשר העגבניות.
  2. קולפים את הכרשה ופורסים אותה. חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות. מתיכים את החמאה בסיר ומאדים את הירקות על להבה נמוכה, עד שמתרככים אך לא משחימים. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומעט מלח ומבשלים עד שהעגבניות רכות מאוד.
  3. מרסקים את התערובת בממחה או מעבד מזון לתערובת חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים, מלח, פלפל ואת הסוכר. מוסיפים גם את רסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
  4. ממש לפני ההגשה מוסיפים את השמנת. טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל אם צריך. מביאים לנקודת הרתיחה ומגישים.
  5. מומלץ לקשט לקשט בעלי ריחן.
%image_alt%
קחו אותי ל Party in a Box

בדוק גם...

חדש: אבקת פיות נוצצת לקישוט קינוחים

אם אתם רוצים להוסיף ניצוץ וקסם ליצירות המתוקות שלכם, כדאי שתכירו את הלהיט החדש מבית …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.