Home / מתכונים / לביבות תפוחי אדמה קלאסיות לחנוכה

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות לחנוכה

מתכון להכנת לביבות קלאסיות לחג חנוכה. מתכון פשוט ולא מתחכם הנשען על הבסיס – תפוחי אדמה, ומחזיר אותנו ללביבות המסורתיות והאהובות מבית סבתא.  אם אתם רוצים להכין לביבות בגרסה מתוקה, וותרו על הבצל והמלח, ובסוף הטיגון בזקו מעל הלביבות אבקת סוכר.

מצרכים דרושים (ל-15 לביבות)

  • 5 תפוחי אדמה אדמדמים קלופים
  • 1 בצל בינוני קלוף
  • 1 ביצה
  • כפית מלח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. מגררים את תפוחי האדמה, רצוי בחורים שיפרסו מתפוחי האדמה גפרורים דקיקים ולא ירסקו אותם.
  2. מסננים את הנוזלים מגפרורי תפוחי האדמה במסננת לתוך קערה בלחיצות.
  3. את תפוחי האדמה הסחוטים מעבירים לקערה אחרת, ונותנים לנוזלים שנסחטו לעמוד במשך מספר דקות על מנת שיצטבר עמילן (המשמש כדבק טבעי ללביבות) בקרקעית הקערה.
  4. מרסקים את הבצל במגררת ומערבבים אותו עם תפוחי האדמה.
  5. שופכים את הנוזלים מקערת מי תפוחי האדמה, ואת משקע העמילן מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה והבצל.
  6. מוסיפים את הביצה והמלח, ומערבבים היטב.
  7. מחממים מחבת עם שמן בגובה 1/2 סנטימטר.
  8. יוצרים לביבות מכף תערובת, שמים בשמן הרותח ומשטחים אותן במזלג או במרית. רצוי לטגן 4-5 לביבות בכל סיבוב, תוך שאתם שולטים במצב ובטמפרטורת השמן.
  9. כשהלביבות מזהיבות בצד אחד, הופכים אותן לצדן האחר ומטגנים. בשלב זה השמן לא צריך להיות רותח כמו בהתחלה כדי שהלביבות יוכלו להתבשל מבפנים (בערך חמש דקות).
  10. מעבירים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג. מפזרים מלח לפי הצורך.
  11. מגישים את הלביבות כשהן חמות מאוד, לצד מטבל גבינה או שמנת.

לביבות קלאסיות לחנוכה

*   *   *

חנות האינטרנט Party in a Box משווקת מגוון רחב של ציוד ואביזרים לימי הולדת ומסיבות נושא: כלים חד פעמיים, קישוטים מרהיבים, אביזרי הפעלה, פרסים, מוצרי עוגות וקאפקייקס ועוד

קחו אותי ל Party in a Box

בדוק גם...

חדש: אבקת פיות נוצצת לקישוט קינוחים

אם אתם רוצים להוסיף ניצוץ וקסם ליצירות המתוקות שלכם, כדאי שתכירו את הלהיט החדש מבית …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.