Home / מתכונים / טראפלס שוקולד

טראפלס שוקולד

מצרכים

  • 350 גרם שוקולד מריר משובח
  • 30 גרם חמאה
  • 250 גרם שמנת מתוקה או צמחית
  • 3 כפות ליקר משובח (קואנטרו או אמרטו)
  • תוספות לגיוון הטעם – כף גרידת לימון או תפוז; כפית קפה משובח מומס בכפית מים; כפות שטוחות אבקת נוגט; 3 כפות אגוזי לוז קלויים או שקדים טחונים; 2 כפות מחית פיסטוק.

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים במיקרוגל או בבין מארי את השוקולד, וכשהוא כמעט מומס לחלוטין מוסיפים לו את החמאה ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
  2. מוסיפים את השמנת וטורפים עד לקבלת קרם אחיד ומבריק. מוסיפים את הליקר, ואחריו מוסיפים בבחישה את אחתהתוספות לגיוון הטעם. אם הגנאש מתקשה תוך כדי עבודה, מחזירים אותו למיקרוגל להמסה נוספת.
  3. מניחים לגנאש להתקשות מעט בטמפרטורת החדר.
  4. מרפדים מגש בנייר אפייה, מכניסים את הגנאש לשקית זילוף ומזלפים מעין נשיקות קטנות.
  5. מניחים במקרר כחצי שעה עד להתייצבות ויוצרים כדורים.
  6. ציפוי – מצפים את כדורי הטראפלס לפי הטעם: מגלגלים באבקת קקאו, מצפים בקרם שוקולד, זורים פיסטוקים או שקדים גרוסים, מצפים בשביבי ופלים ועוד….
  7. הגישו את הטראפלס על מגש מעוצב או קינוח סוכריה.
טראפלס שוקולד בתוך קינוח סוכריה
מקור התמונה והמתכון: מגזין בופה
קחו אותי ל Party in a Box

בדוק גם...

חדש: אבקת פיות נוצצת לקישוט קינוחים

אם אתם רוצים להוסיף ניצוץ וקסם ליצירות המתוקות שלכם, כדאי שתכירו את הלהיט החדש מבית …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.