בראוניז עשירים ושוקולדיים בטירוף, בעלי מרקם פאדג'י דחוס במרכז, וקריספיות למעלה ובתחתית. אם אתם מחפשים פינוק כייפי, קל ומהיר לנשנש עם כוס הקפוצ'ינו, המתכון הזה הוא בשבילכם.
מצרכים דרושים (ל- 16 בראוניז)
- 145 ג' חמאה (לא מלוחה)
- כוס ורבע סוכר לבן
- 3/4 כוס ו-2 כפות אבקת קקאו (לא ממותקת)
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות וקרות
- 1/2 כוס קמח לבן
- 2/3 כוס אגוזים או פקאנים (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מקמו את רשת התנור בשליש התחתון של התנור, וחממו אותו ל- 160 מעלות.
- רפדו תבנית מרובעת באורך 20 ס"מ עם נייר אפייה, כולל שולי התבנית. כך תוכלו להסיר את הבראוניז בקלות לאחר הצינון.
- מלאו סיר בינוני במים בגובה של עד 5 ס"מ, וחממו עד לרתיחה. העבירו את החמאה, הסוכר, אבקת הקקאו והמלח לקערה חסינת אש, והניחו אותה על גבי סיר המים הרתוחים.
- ערבבו את התערובת מפעם לפעם, עד שהחמאה נמסה לחלוטין והתערובת חמה. אם הבלילה נראית לכם גרגירית, אל דאגה, היא תהפוך לחלקה לאחר הוספת הקמח והביצים.
- הסירו את הקערה מהסיר והניחו בצד כ- 3-5 דקות. ערבבו לתוך התערובת את תמצית הוניל באמצעות כף עץ או מרית.
- הוסיפו את הביצים, אחת אחרי שניה, תוך שאתם מערבבים במרץ.
- כשהבלילה נראית עבה, נוצצת ומעורבבת היטב, הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. טרפו את הבלילה במרץ שוב כ- 50 פעמים. כאן המקום להוסיף את האגוזים (אם אתם משתמשים).
- העבירו את הבלילה לתבנית, ואפו כ- 30 דקות עד ששיפוד הננעץ במרכז יוצא כמעט נקי, אך עם מעט פירורים לחים של הבלילה.
- צננו והסירו מן התבנית באמצעות נייר האפייה. חתכו ל- 16 ריבועים.
* * *
חנות האינטרנט Party in a Box משווקת מגוון רחב של ציוד ואביזרים לימי הולדת ומסיבות נושא: כלים חד פעמיים, קישוטים מרהיבים, אביזרי הפעלה, פרסים, מוצרי עוגות וקאפקייקס ועוד.